Kako od projekta »Bolečina v hrbtu« do nacionalne implementacije?

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake , ,

Projekt Bolečina v hrbtu se je uradno zaključil konec oktobra 2019. Od takrat se nadaljujejo prizadevanja, da bi novosti, ki so bile razvite in preizkušene v okviru projekta, ugledale luč sveta v praksi. Prizadevamo si, da bi te novosti začele koristiti ljudem s težavami, strokovnjakom, ki delajo z njimi, in državi, torej vsem nam.Preberi več >

Rezultati projekta “Bolečina v hrbtu” so postali javno dostopni

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake ,

Rezultati dosedanjega dela v sklopu projekta “Bolečina v hrbtu”, ki je od jeseni 2017 potekal pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so zbrani v monografiji z naslovom Na poti k celostni obravnavi pacientov z bolečino v hrbtu, ki z današnjim dnem postaja javno dostopna.

Preberi več >

Javni poziv – Iščemo strokovnjake za bolečino v hrbtu

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake

Mineva eno leto od javnega posveta “Bolečina v hrbtu v zdravstvu – breme na plečih pacientov ali strokovnjakov?”. Takrat je skupina entuzistov – pacientov in strokovnjakov z različnih strokovnih področij predlagala nabor ukrepov za izboljšanje zdravstvene obravnave ljudi z akutno bolečino v hrbtu in naredila akcijski načrt za prve korake k realizaciji teh ukrepov.

Preberi več >

Bolečina v hrbtu: Sestanek pri državni sekretarki na Ministrstvu za zdravje

Ditka Vidmar and Jožica Maučec Zakotnik
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake

V četrtek, 22. 6. 2017 smo gospe Jožici Maučec Zakotnik, državni sekretarki pri Ministrstvu za zdravje, predstavili aktivnosti, izvedene v okviru javnega posveta »Bolečina v Hrbtu v zdravstvu – breme na plečih pacientov ali strokovnjakov?«

Preberi več >

Bolečina v hrbtu – poročilo s sestanka na Direktoratu za zdravstveno varstvo pri Ministrstvu za zdravje

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake

V četrtek, 20. 4. 2017, sem v imenu zavoda Umni generalni direktorici Direktorata za zdravstveno varstvo, gospe Tanji Mate, in njenim sodelavkam gospe Bernardi Kociper, gospe Zdenki Tičar in gospe Marjanci Jambrovič predstavila prispevek Bolečine v hrbtu v številkah in Akcijski načrt.

Preberi več >

BOLEČINA V HRBTU – POROČILO S SESTANKA NA DIREKTORATU ZA JAVNO ZDRAVJE PRI MINISTRSTVU ZA ZDRAVJE

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake

15. marca 2017, sem v imenu zavoda Umni generalni direktorici Direktorata za javno zdravje pri Ministrstvu za zdravje, gospe Mojci Gobec, in njenima sodelavkama, gospe Janji Križman in gospe Teji Ilc predstavila aktivnosti, ki so potekale v sklopu javnega posveta z naslovom »Bolečina v hrbtu v zdravstvu – odgovornost na plečih pacientov ali strokovnjakov?«.

Preberi več >