Javni poziv – Iščemo strokovnjake za bolečino v hrbtu

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake

Mineva eno leto od javnega posveta “Bolečina v hrbtu v zdravstvu – breme na plečih pacientov ali strokovnjakov?”. Takrat je skupina entuzistov – pacientov in strokovnjakov z različnih strokovnih področij predlagala nabor ukrepov za izboljšanje zdravstvene obravnave ljudi z akutno bolečino v hrbtu in naredila akcijski načrt za prve korake k realizaciji teh ukrepov.

Sledili so sestanki pri Ministrstvu za zdravje (MZ) in na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), kjer smo povsod naleteli na posluh in podporo.  Zatem je v sodelovanju med več resoji MZ, NIJZ in zavodom Umni nastala zasnova pilotnega projekta: “Zmanjševanje bolniškega staleža zaradi bolečine v hrbtu”. Nosilec projekta je NIJZ, ki tesno sodeluje z MZ, Umni pa smo njegov zunanji partner. Ponosni smo, da nam je bila naloga zaupana, obenem pa čutimo veliko odgovornost. Organiziranje usklajevanja mnenj med tako velikim številom strokovnjakov namreč nikakor ni mačji kašelj.

Projekt se je uradno začel oktobra 2017 in po začetnih izzivih, povezanih z delovanjem velikih in kompleksnih sistemov, smo prišli do prvega koraka  – izbora mladih entuziastičnih sodelavcev, ki bodo pilotni projekt izpeljali pod okriljem NIJZ in do javnega poziva za izbor zunanjih strokovnjakov, ki bodo v projekt prinesli svoja strokovna znanja in izkušnje.

Z veseljem vam sporočamo, da je poziv z današnjim dnem objavljen na spletni strani: http://www.nijz.si/sl/javni-poziv-za-izbor-zunanjih-izvajalcev-ki-bodo-sodelovali-pri-izvedbi-pilotnega-projekta

Vabimo vas, da k prijavi na poziv povabite vse, za katere menite, da bi lahko s svojim strokovnim znanjem prispevali k delujočim predlogom izboljšav na področju (preventivne) obravnave bolečine v hrbtu. Več informacij dobite na strani javnega poziva.

Močno stistkamo pesti, da nam bo skupaj uspelo poiskati take izboljšave, ki bodo delovale v praksi in prispevale k temu, da bo bolečine v hrbtu med nami čim manj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja