Bolečina v hrbtu – poročilo s sestanka na Direktoratu za zdravstveno varstvo pri Ministrstvu za zdravje

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake

V četrtek, 20. 4. 2017, sem v imenu zavoda Umni generalni direktorici Direktorata za zdravstveno varstvo, gospe Tanji Mate, in njenim sodelavkam gospe Bernardi Kociper, gospe Zdenki Tičar in gospe Marjanci Jambrovič predstavila prispevek Bolečine v hrbtu v številkah in Akcijski načrt.

Slednjega so pripravili pacienti in strokovnjaki, ki so sodelovali na drugem delovnem srečanju, ki je sledilo javnemu posvetu »Bolečina v hrbtu v zdravstvu – breme na plečih pacientov ali strokovnjakov?«.

Gospa Mate je podprla pobudo pacientov in strokovnjakov o pripravi enotnih strokovnih priporočil za obravnavo pacientov z bolečino v hrbtu in predlagala oblikovanje interdisciplinarne delovne skupine pri Ministrstvu za zdravje, z namenom, da se priporočila pripravi.

Gospa Zdenka Tičar pa nas je seznanila tudi z aktivnostmi na področju preprečevanja in obvladovanja bolečine v hrbtu pri zaposlenih v zdravstvu, predvsem na področju zdravstvene nege, ki se s to težavo zelo pogosto srečujejo in se posledično v velikem odstotku tudi predčasno invalidsko upokojujejo ozirom ne dobijo več zaposlitve.

Zelo smo veseli posluha zaposlenih pri Ministrstvu za zdravje in njihove pripravljenosti za iskanje priložnosti za izboljšave na področju spopadanja z bolečino v hrbtu.

O nadaljnjem poteku dogodkov v zvezi s to temo vas bomo sproti obveščali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja