JAVNEMU POSVETU SLEDITA DVE DELAVNICI

Ditka Vidmar
Objavljeno dne Kategorije #1 Bolečina v hrbtu Oznake

Javni posvet »Bolečina v hrbtu v zdravstvu – odgovornost na plečih pacientov ali strokovnjakov?« je za nami. Če ste ga zamudili, vas vabimo, da si ogledate posnetek.

Udeleženci posveta so prišli do ugotovitve, da marsikaj v zdravstveni obravnavi pacientov z akutno bolečino v hrbtu že deluje dobro, kot npr. dostopnost splošnih zdravnikov, strokovna usposobljenost zdravstvenih delavcev, ipd.

Identificirali pa so tudi dve ključni področji, na katerih bi bilo po njihovem mnenju smiselno iskati priložnosti za izboljšave. Prvo področje je primarna preventiva za preprečevanje pojava bolečine v hrbtu v različnih starostnih populacijah od otrok naprej. Drugo področje je klinična pot pacientov z akutno bolečino v hrbtu, ki je ožje zdravstvena tema, zato smo jo izbrali, da se z njo ukvarjamo naprej.

V ta namen organiziramo dve celodnevni srečanji (8:00 – 16:00) oz. mediacijski delavnici, ki bosta potekali 7. in 14. decembra 2016 v Ljubljani.

Na delavnici vabimo vse paciente in strokovnjake, ki si želijo prispevati k izboljšavam na tem področju. Iščemo izboljšave, ki bodo v zadovoljstvo pacientov in strokovnjakov iz zdravstva ter bodo tudi ekonomsko smiselne in enostavno izvedljive.

Zaradi zagotavljanja visoke kvalitete dela, je število udeležencev delavnic omejeno na 20 oseb.

Naša vloga na teh srečanjih je, da smo neodvisni in nepristranski moderatorji, ki poskrbimo, da so različni zorni koti slišani in upoštevani brez favoriziranja katere koli strani.

Na obeh srečanjih želimo upoštevati zorne kote različnih strokovnjakov: zdravnikov splošne in urgentne medicine, medicine dela, fizioterapije, fiziatrije, ortopedije, kineziologije, strokovnjake, ki se ukvarjajo s preventivo in obdelavo statističnih podatkov, predstavnike ZZZS, predstavnike Ministrstva za zdravje in druge.

Dobrodošli vsi entuziasti, ki si želite konkretnih izboljšav na tem področju! Prijave na delavnici zbiramo na tej povezavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja